Installateur: Ben je te druk? Verhoog je prijs!

de installateur gaat 7 vette jaren tegemoet_UwDuurzameInstallateur_blog

De 7 magere jaren lijken (al een paar jaar) achter ons te liggen. Maar toch hoor ik installateurs zeggen dat de marges nog steeds te dun zijn.

Iedere maand bezoek ik circa 20 installatiebedrijven van 8 tot 70 medewerkers. De tendens van de meeste gesprekken is dat de bedrijven dit hele jaar weer lekker in het werk zitten, en dat de installateurs vooral op zoek zijn naar personeel. Wanneer ik dan vraag of ze ook weer lekker een beetje geld verdienen, hoor ik nog te vaak dat de marges nog steeds te dun zijn.

Afbraakprijzen

Dit klopt dus niet. Aan de ene kant weet de installateur absoluut niet hoe ze de zaken gedraaid krijgen, en aan andere kant zijn ze nog steeds tegen de afbraakprijzen van 2 jaar geleden aan het werk. Dit zijn echt de jaren dat je weer moet zorgen voor het zogenaamde spek op de botten. Eerst de gaten vullen die de crisis geslagen heeft, en dan weer sparen voor mindere tijden, je pensioen en natuurlijk dat extraatje wat je als ondernemer ook verdient!
Hoe weet je eigenlijk of je de juiste prijs vraagt?

60 tot 80 uur per week werken

Bedrijfsleiders en eigenaren van installatiebedrijven werken zonder uitzondering 60 tot 80 uur per week. Hier mag toch ook een mooie beloning tegenover staan? Bespreek het eens met elkaar: krijg je een aanvraag en zit je in de periode al voor 75% vol? Is het dan niet een idee om het werk te calculeren en er 25% bovenop te zetten? Hoe denk jij hierover?

Oververhitte markt

Als je het werk krijgt ben je reuze druk, maar je kunt het in ieder geval uitvoeren met een glimlach op je gezicht, omdat je weet dat je er wat aan overhoudt. Krijg je het werk niet? Geen punt. Je bent toch al druk. Wees niet meer de meest bescheiden partij in de bouwkolom. We hebben te maken met een oververhitte markt, dus reken de marges die je nodig hebt en die je verdient. Wees bewust van de schaarste in de markt en van jouw positie als installateur. En werkt het niet? Zakken met je prijs kan altijd nog.

 


 

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.