Kerstpakketten hoe zit het fiscaal en wat zijn de trends?

kerstpakket

Geeft je je personeel dit jaar een kerstpakket? Er zijn een aantal fiscale regels waar je rekening mee moet houden. En wat zijn eigenlijk de trends op het gebied van kerstpakketten anno 2018?

Misschien heb je het ook al gemerkt op de werkvloer, de werknemers zijn nieuwsgierig wat ze dit jaar krijgen. 92% van de werknemers ziet het krijgen van een pakket als enorme blijk van waardering, dus maak hier gebruik van. Ongeveer 4 miljoen werknemers krijgen dit jaar een kerstpakket. De waarde was in 2017 gemiddeld €47,20.

De fiscus en kerstpakketten

Een kerstpakket valt onder loon in natura. Er mag geen contant geld aan werknemers gegeven worden, een cadeaubon mag wel. Er is een fiscale regeling voor een kerstpakket: de werkkostenregeling. Dit lijkt ingewikkeld, maar valt erg mee, daarom een korte uitleg.

  • Werkkostenregeling: Deze regeling is sinds 1 januari 2015 verplicht voor iedereen. Volgens deze regeling mag je maximaal 1,2% van de loonsom gebruiken voor extraatjes als een kerstpakket, fietsplan, bedrijfsfitness of personeelsuitje. Je betaalt daar geen belasting over. Kom je boven de 1,2% uit, dan betaal je een heffing van 80%.

De werknemer hoeft geen inkomstenbelasting te betalen over zijn geschenken, tenzij de waarde van alle extraatjes in een kalenderjaar boven de €227,- uitkomt.

Wat te geven?

Het kerstpakket wordt dit jaar meer dan ooit beïnvloedt door maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Voor steeds meer mensen is dit belangrijk en als installatiebedrijf kan je daar niet omheen. Een kerstpakket met Fairtrade producten is een mooie keuze. Mits het producten zijn die op een eerlijke manier zijn gemaakt. Ook pakketten waarbij 1 euro (per pakket) als donatie naar een goed doel gaat, zijn dit jaar eveneens steeds populairder. Bedrijven willen toch graag iets extra’s en iets goeds doen met kerst.

Maar toch blijven de traditionele kerstpakketten, met vooral veel eten en drinken, ook in 2018 onverminderd populair. Kerst blijft immers een traditie. Daarnaast is het samenstellen van een eigen kerstpakket door medewerkers, waardoor het kerstpakket een persoonlijke touch krijgt dit jaar ook populair.

 


whitepaper personeel Uw Duurzame Installateur

[av_button label=’Download het Whitepaper over personeel’ link=’portfolio,1764′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2yb6pp’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.