Langer zelfstandig thuis wonen: Dé kans voor de installatiebranche

zelfstandig wonen

Ouderen blijven in Nederland steeds langer zelfstandig thuis wonen. De huidige wetgeving versnelt dit proces. De installatiebranche kan hier een helpende hand toesteken! Op het vlak van communicatie, beveiliging en comfort zijn er geweldige oplossingen op de markt. Een gouden kans voor de installateur!

1 januari 2015 trad de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in werking. De gemeenten zijn sinds die datum voor een groot deel verantwoordelijk voor de zorg aan haar inwoners, met als doel de mensen zolang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.

Aanpassingen

domotica bed BJAanpassingen aan woningen kennen we natuurlijk al. Dit is het werk voor een klusbedrijf. Maar de installateur krijgt met alle technologische ontwikkelingen de kans om de regisserende rol naar zich toe te trekken. Een mooie toepassing is verlichting die de weg wijst van slaapkamer naar badkamer wanneer iemand uit bed stapt. Dit zorgt voor een veiligere situatie.

Denk ook aan twee-zijdige communicatiemogelijkheden. De verzorgster belt ’s morgens in met de tablet en ziet de slaapkamer of woonkamer van diegene die zorg nodig heeft.

Extra veiligheid door deurcommunicatie verbonden met TV of tablet. En bijvoorbeeld inactiviteitsensoren,  zo zijn er tal van comfort– en zorgverhogende maatregelen te treffen.

Ondersteuning

De echte grote vraag zal in 2015 gaan ontstaan. Deze markt is voor de installateur interessant en uitdagend. Het vereist een goed kennisniveau van installateur en monteur. Uneto-VNI ondersteunt haar leden met het comfortinstallateur concept. Stichting Kien helpt installateurs door je geïnteresseerde klanten mee te nemen naar volledig ingerichte modelwoningen zoals de Living Space Experience in Nieuwegein van Busch-Jaeger.

Uw Duurzame Installateur Elektro van Goch uit Venray opende 21 november 2014 zijn eigen belevenisruimte op het vlak van langer zelfstandig thuis wonen!

De installateur als regisseur

Te vaak horen we dat de installateur voor de aannemer mag werken en zelf het heft niet in handen heeft. Te simpel werk tegen een te uitgeknepen prijs. Neem in deze markt zelf het heft in handen! Benader de zorginstellingen en de gemeenten bij je in de buurt en bied ze het zorgconcept aan. Zoek zelf partijen die je kunnen ondersteunen bij sanitaire aanpassingen of drempelverlagingen. Zo houd je de regie en de marge bij het installatiebedrijf.

Wil je meer weten over onze visie op hoe je  je als installateur kunt manifesteren in deze kansrijke markt?


Whitepaper Uw duurzame Installateur gids

[av_button label=’Download het Whitepaper over Succesvol ondernemen’ link=’portfolio,2270′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-28q6yh’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.