Leads! Hoe ga je daar wel mee om?

Het gebeurt ons allemaal wel eens!

De telefoon gaat en een potentiële klant belt met een vraag voor een offerte. Of via de mail krijg je een bericht van iemand die zijn tuinverlichting wil laten vervangen en of jij daar even een prijsje voor kan maken.

Daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten en dat laat je merken ook.

Je reageert kortaf, bent extra vaag of je reageert helemaal niet. (Als jij het niet doet dan zijn het wel je werkvoorbereiders)

Ben je gek? Je hebt het druk zat, waarom zou je je daar mee bezig houden?

Schokkend?

Best schokkend, maar dit is wel de realiteit bij heel veel installatiebedrijven. Het is druk, werk is er genoeg en dan zit jij niet te wachten op al die vergelijkende prijsaanvragen.

Wij namen de proef op de som en mailden een aantal installatiebedrijven om een prijs voor een ‘’net niet klusje’’. Je kent ze wel die klusjes wat heel klein lijkt, weinig oplevert en waar je wel veel voor moet vragen door de te maken uren of verwachte problemen.

Sommige klussen passen niet meer bij je bedrijf. Dit komt simpelweg omdat je focus meer ligt op andere specialismen. Misschien doe je niks meer in huisinstallaties omdat je dan veelal in een prijs gevecht komt met een ZZP’er. Er is altijd wel geldige reden om het niet doen. En dat mag natuurlijk ook want jij beslist hoe en waar je bedrijf beter van wordt.

 

Hoe ga je dan wel om met je leads?

De vraag is misschien beter. Hoe geef je een klant die je niet wilt toch een goed gevoel?

  1.     Geef altijd antwoord
  2.     Vertel geen smoesjes
  3.     Kom je afspraken na

Vanzelfsprekend! Maar de ervaring leert dat het bij meer dan 70% van alle midden en grote installateurs niet op deze manier gaat.
Als wij als klant geluk hadden kregen we antwoord. Als we antwoord kregen was deze vaak niet volledig of kregen we te horen dat ze een offerte voor ons gaan maken. En als de installatiebedrijven een offerte voor gingen maken kregen we deze niet toegestuurd.

Als een echte klant zo behandeld wordt. Denk je dat hij nog terugkomt bij je bedrijf?

Waarom zou je er tijd in steken?

Iedereen om je heen is een spreekbuis naar je potentiële klant. Behandel daarom iedere aanvraag op een correcte manier. Als je duidelijk aangeeft dat het te druk is of dat jullie dit werk niet doen, dan zal er nooit iemand klagen over je bedrijf. De kans is zelfs vele malen groter dat ze je aanbevelen bij een ander als ze op zoek zijn naar een installateur.

Hoe ga jij straks om met aanvragen?

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.