Makkelijk langdurige omzet nodig? Noodverlichting is je kans!

noodverlichting

In de installatiemarkt ligt de omzet al een tijd niet voor het oprapen. Toch zien veel installateurs een lucratieve markt over het hoofd. Het periodiek controleren en vervangen van noodverlichting bij bedrijven en gemeenten, sportcomplexen, scholen en zorginstellingen! Overal hangt noodverlichting. Naar schatting hangen er in Nederland 16 miljoen noodverlichtingsarmaturen, waarvan er slechts 1 miljoen worden gecontroleerd.

Wat zijn de voordelen van de noodverlichtingsmarkt?

 • Al je klanten hebben noodverlichting in hun pand hangen. Van 2 tot soms wel meer dan 500 armaturen.
 • Voor je klanten is het een laaginteresse product. Ze hebben het ooit opgehangen, maar hebben geen idee dat het jaarlijks gecontroleerd moet worden.
 • Wanneer je een onderhoudscontract sluit met een klant heeft dit tal van voordelen:
  1. De klant kan energie besparen wanneer hij nu overgaat op LED-armaturen
  2. Je komt op reguliere basis binnen bij de klant. Op deze manier loop je gemakkelijk tegen extra werk aan. Je zult vaak horen: ‘Hee nu je er toch bent… ‘
  3. Je houdt de concurrentie van de grote bedrijven buiten de deur. De bedrijven die brandblusapparaten controleren nemen tegenwoordig net zo makkelijk noodverlichting mee!
  4. Cross-sell mogelijkheden zijn legio. Wanneer je binnen bent bij een nieuwe klant voor noodverlichting kun je op een natuurlijke wijze je andere diensten aanbieden.
  5. Het werk is bijzonder goed planbaar. Je kunt dit doen in loze uren van monteurs zodat hun bezettingsgraad stijgt.
  6. Het is lucratief om van noodverlichting een speerpunt te maken. Het jaarlijks controleren van het armatuur, het vervangen van het lampje 1 keer per jaar of 1 keer per 4 jaar. Het vervangen van de batterij 1 keer per 4 jaar en het vervangen van het hele armatuur voor een led-armatuur als de tijd hiervoor rijp is.

 

Hoe pak je dit nou aan?

Bespreek bij iedere klant de mogelijkheid om de noodverlichtingscontrole te regelen. Dit is het meest simpele verkoopgesprek dat er is in de installatiebranche:

JIJ: “Zeg klant, wie controleert bij jullie eigenlijk de noodverlichting ieder jaar?”

KLANT: “Geen idee, moet dat dan?”

JIJ: “Ja dat ben je verplicht, zal ik binnenkort even langs komen? Inventariseer ik even wat je hebt hangen, en dan kunnen we kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen.”

Moeilijker dan dit is het niet. Kom nou niet met een 16 pagina’s juridisch document aan dat Noodverlichtingsonderhoudscontract heet. Dit lezen klanten niet. Uw Duurzame Installateur, heeft een goed leesbaar, commercieel voorbeeld contract laten maken. Download het hier.

Als je de volgende keer in een netwerkclub bent, en mensen vragen hoe ze je kunnen helpen, begin dan eens over Noodverlichting. Gegarandeerd dat je nieuwe klanten krijgt.

 


Whitepaper marketing Uw Duurzame Installateur

[av_button label=’Download het Whitepaper over marketing’ link=’portfolio,1789′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2zbu7n’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.