Medewerkers en monteurs, je belangrijkste bedrijfskapitaal!

Personeel

Je medewerkers zijn een van de belangrijkste onderdelen in je bedrijfsvoering. Je volledige dienstverlening staat of valt met goede medewerkers. Door te investeren in het opleiden en bijscholen van monteurs en werkvoorbereiding kan het jouw installatiebedrijf veel opleveren.
In dit blog de 6 voordelen van investeren in opleidingen voor monteur en werkvoorbereiding.

1. Je bedrijf blijft up-to-date.
Veranderingen gaan waanzinnig snel tegenwoordig en zeker in de techniek. Er komen steeds nieuwe technologische inzichten, markten zijn in beweging door met name het fenomeen Internet of Things. Denk ook aan de domotica en ledverlichting aan alles hangt tegenwoordig wifi/internet. Als je niet meegaat in die ontwikkelingen, ga je het verliezen. Zorg dat jouw personeel ook met de nieuwste online snufjes kan werken en blijf zo concurrentie een stap voor.

2. Je personeel functioneert beter.
Door opleidingen te volgen, kunnen de monteurs actief werken aan de dingen waar ze moeite mee hebben of graag als nieuwe expertise willen aanleren. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat personeel productiever wordt door opleidingen.

3. Monteurs zijn extra gemotiveerd.
Monteurs waarderen het als je in ze investeert. Het laat zien dat jij een toekomst voor hen bij je installatiebedrijf in gedachten hebt en dat jij in hen gelooft. Dat zorgt dat monteurs zich meer verbonden voelen bij het installatiebedrijf en zich ook extra willen inzetten. Uit onderzoek blijkt dat personeel die een cursus volgt tevredener is en meer bijdragen aan een goede werksfeer en in de monteur groep. Ze maken daardoor ook minder snel de overstap naar een andere werkgever. Het draagt dus bij aan personeelsbehoud zeker anno 2018 dit een groot ding. Daarnaast dragen opleidingen bij aan een beduidend lager ziekteverzuim, doen wat je leuk vindt en jezelf kunnen ontwikkelen motiveert enorm.

4. Je installatiebedrijf is flexibeler.
Hoe meer vaardigheden je personeel heeft, des te flexibeler kun je ze inzetten op klussen. Als iemand maar één taak echt goed beheerst, heb je bij ziekte of vakantie direct een probleem. Door monteurs op tijd bij te scholen en verschillende taken aan te bieden, kan het installatiebedrijf meebewegen met alle ontwikkelingen die er komen gaan. Zo blijven je monteurs duurzaam inzetbaar voor je bedrijf.

5. Goed voor je bedrijfsnaamsbekendheid, nieuw personeel!
Wanneer je structureel laat zien dat je investeert in je monteurs, zal dat ook gaan ‘rondzingen’ buiten het installatiebedrijf. Je creëert een goed imago en zal door potentiële nieuwe monteurs als een interessante werkgever worden gezien. Nu het krijgen van nieuw personeel lastig is, is dit een belangrijk voordeel!

6. Er zijn financieringsvoordelen.
Last but not least, vergeet de OTIB niet. Je betaald niet voor niks elk jaar hier een vaste bijdrage aan! Er zijn veel subsidiemogelijkheden, eigenlijk elke opleiding in de branche komt hiervoor wel in aanmerking. Daarnaast zijn er naast de OTIB-subsidies, ook fiscaal aftrekmogelijkheden. De overheid stimuleert het opleiden van werknemers.

Je bedrijfskapitaal blijven koesteren en je medewerkers laten groeien en bloeien in hun werk?
Check dan de mogelijkheden die De Installatie Academie te bieden heeft inclusief OTIB scholingsfonds advies. Laat deze subsidie niet liggen!


Whitepaper opleiding cover

[av_button label=’Download het Whitepaper over opleiding’ link=’portfolio,2085′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2574oe’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.