P.Hoekwater over Uw Duurzame Installateur

Verlichting

Frans Sparnaaij van P. Hoekwater B.V. in Aalsmeer:

“Samenwerken is essentieel. Uw Duurzame Installateur is daarvoor een prachtige vorm”

Meer dan licht alleen’. Dat is de slogan waarmee Elektrotechnisch Installatiebedrijf P. Hoekwater zich presenteert. Bedrijven en particulieren in de regio Aalsmeer kennen deze al langer.
P. Hoekwater B.V. bestaat sinds 1945 en heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd. Niet alleen als specialist op het gebied van verlichting, ook als installateur van de meest uiteenlopende elektrotechnische installaties.

 

P. Hoekwater voert projecten uit bij particulieren, bedrijven, instellingen en overheden in de wijde omtrek van de thuisbasis in Aalsmeer. Voor installatiewerk in de breedste zin van het woord is men bij het bedrijf aan het goede adres. Van licht- en krachtinstallaties tot brandmelding en noodverlichting. Van datasystemen en airconditioning tot energiezuinige LED-verlichting, telefooninstallaties en deurintercom- en videosystemen. “We zeggen nergens nee tegen”, legt directeur Frans Sparnaaij uit. “Voor iedere situatie zoeken wij een passende oplossing.”

 

foto hoekwater Elektrische autoSparnaaij geeft direct aan dat het momenteel zeker de tijd is om ‘nee’ te zeggen. “Het komt ons op dit moment echt aanwaaien. We kunnen het werk bijna niet aan. De prijzen in onze markt staan echt niet meer onder druk. Ik zie veel uitdagingen en kansen. Hard werken is niet erg, zeker niet als je het met passie, bezieling en beleving doet. Dat zeg ik dan ook vaak tegen mijn team.” Sparnaaij is blij met zijn team van 12 medewerkers. En met de fraaie referenties die het bedrijf op zijn naam heeft staan. “We werken voor Flora Holland, de gemeente Aalsmeer, het nieuwe gezondheidscentrum in Aalsmeer, het zwembad, autobedrijven, jachtwerven en nog veel meer opdrachtgevers.”

 

Waardevolle contacten
Voor grote opdrachten werkt Sparnaaij samen collega-installatiebedrijven. Regelmatig worden over en weer medewerkers uitgeleend. Samenwerken met andere ondernemers is volgens Sparnaaij essentieel om succesvol te zijn. Het was voor hem een belangrijke reden om zich zeven jaar geleden aan te sluiten bij Uw Duurzame Installateur. “We moeten met elkaar actief de markt op met de duurzame oplossingen die er zijn. Uw Duurzame Installateur is daarvoor een prachtige vorm. Het lidmaatschap heeft me waardevolle contacten en een netwerk opgeleverd. Ik gebruik het platform vooral om kennis en personeel uit te wisselen. Dan ontstaat er een win-winsituatie. Je maakt elkaar beter. Het wiel, dat is allang uitgevonden. Als je een vraag in de groep neerlegt, krijg je altijd een passend antwoord. En voor projecten wat verder weg kun je rekenen op de inzet van monteurs van mede-leden. Dat is mij tot nu toe goed bevallen.”

 

Social media
De marketinginstrumenten die Uw Duurzame Installateur aanreikt, gebruikt Sparnaaij veelvuldig. “Met de folders, mailings en persberichten kun je zó aan de slag. De aandacht voor marketing heeft mij bovendien gestimuleerd om ook op social media volop actief te zijn. Je vindt ons nu op Twitter, Facebook, LinkedIn én Instagram! Als leden van Uw Duurzame Installateur kunnen we gezamenlijk via social media nog meer doen om het merk in de markt te zetten, vind ik. Daar worden we allemaal beter van.”

 

Zichtbaar zijn
Sparnaaij nam het bedrijf in 1991 over van de oprichter, Piet Hoekwater. In de afgelopen 28 jaar bouwde hij het bedrijf uit tot een professionele partij in de markt. Sinds enkele jaren profileert Hoekwater zich ook als zonnepanelenspecialist en installateur van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast is energiezuinige verlichting een belangrijke tak geworden binnen de dienstverlening. “Ik ben me goed gaan verdiepen in de nieuwste technieken en ontwikkelingen”, aldus Sparnaaij. “Met duurzame diensten en producten kun je je als installateur onderscheiden. Kansen zijn er genoeg, daar ben ik van overtuigd. Denk aan renovatieprojecten waarbij traditionele verlichting wordt vervangen door energiezuinige alternatieven. Er is van alles te doen. Maar je moet wel kenbaar maken wat je doet en kunt. En zichtbaar zijn. Daar gaat veel tijd in zitten. Uw Duurzame Installateur helpt daarbij. De professionele aanpak spreekt me zeer aan.”

 

Relatie boven alles
Dat Uw Duurzame Installateur ook inkoopvoordelen biedt, vindt Sparnaaij fijn, maar niet het belangrijkste. “De relatie met leveranciers, collega’s en opdrachtgevers komt op de eerste plaats. Zoals ik ook de lange termijn verkies boven de korte termijn. Eerst mooie opdrachten verwerven en die met ‘passie, bezieling en beleving’ uitvoeren. Dan komt het geld vanzelf.”

 


Whitepaper samenwerking cover

[av_button label=’Download het Whitepaper over samenwerken’ link=’portfolio,1661′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-1w530p’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.