Succesvoller door middel van een goede strategie, maar hoe? 

Succesvoller door middel van een goede strategie, maar hoe? 

 

Waar wil jij heen met je installatiebedrijf? Heb jij een specifiek doel gesteld voor jezelf? Zakelijk of misschien wel privé? Het is belangrijk dat je voor jezelf en voor je bedrijf concrete doelen stelt. Maar waarom eigenlijk? 

 

Je hebt een reden nodig voor de manier waarop je je personeel aanstuurt. Is dit meer omzet, meer winst of juist focus op een bepaald soort werkzaamheden? 

Ga bij jezelf na waar jij gelukkig van wordt, en vertaal dat naar een concreet doel voor je installatiebedrijf. 

 

Waar moet je beginnen? 

 

Voordat je meteen roept wat je wilt bereiken moet je eerst nog even een stapje terug. Want jouw doel moet niet alleen bij jou passen maar ook bij je bedrijf en medewerkers. Denk na over wat je doet en voor wie je het doet. Wat zijn je kernwaarden en wat is je missie en visie? 

Als je dit allereerst op een rijtje zet kun je je richten op een specifieke doelgroep en weet je waar je zelf blij van wordt. Daarna kan je met je bedrijf een pad kiezen en een duidelijke focus en doelstelling creëren. 

 

Doelstellingen omzetten naar strategisch plan

Als je weet wie voor jou de belangrijkste klanten zijn en wat je liefst voor hen doet, dan kan je dit omzetten in een strategisch plan. Maar je kunt dit niet alleen. Iedereen in het bedrijf moet weten wat de doelstellingen zijn en hoe hij of zij daar individueel of als team aan kunnen bijdragen. Je moet dan ook zorgen dat binnen je bedrijf iedereen op de juiste plek zit. 

 

Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van hoe de toekomst van je bedrijf eruit komt te zien. Zit je over 5 jaar nog hetzelfde in je dienstenaanbod als nu, of ga je jezelf specialiseren? 

Daarnaast moet ook je eigen beleid misschien wel worden aangepast. 

 

Hoe is het met het personeel, moet je uitbreiden, opleiden of misschien wel van een aantal collega’s afscheid nemen? Hoe ga je om met je inkoop en prijzen? 

Allemaal zaken om goed bij stil te staan en uit te denken, want alleen met een goed strategisch plan kan je altijd je eigen koers blijven volgen. En kom je minder snel voor verrassingen te staan. 

 

 

Uw Duurzame Installateur helpt installateurs bij alles wat niet hun kerntaak is.
Wij hebben de filosofie dat je moet doen waar je goed in bent. Wij helpen je een strategie te bepalen.

 

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.