Van Eck Elektro-Telecom over Uw Duurzame Installateur

van eck

Laurens van Heumen van Van Eck Elektro-Telecom uit Waardenburg 

Ik dacht dat het weer zo’n inkoopcombinatie was waar je gebonden bent aan bepaalde merken en leveranciers. Dat is echter helemaal niet het geval. Die vrijheid spreekt me erg aan.

Van Eck Elektro-Telecom in Waardenburg is al sinds jaar en dag een begrip in de Betuwe. Rond 1915 trok grondlegger Adriaan van Eck op zijn fiets en later op de brommer langs de klanten. In eerste instantie als dorpsfietsenmaker, maar al gauw als elektrotechnisch installateur. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een modern, veelzijdig elektrotechnisch installatiebedrijf met 40 medewerkers. Duurzame toepassingen maken een belangrijk onderdeel uit van de dienstverlening. In 2012 sloot het bedrijf zich aan bij Uw Duurzame Installateur.
In 2017 is Laurens van Heumen eigenaar van Van Eck Elektro-Telecom: “Het is een stabiel familiebedrijf met enorm veel technische kennis. Dat onderscheidt ons van andere installatiebedrijven. We zijn volledig vertrouwd met regulier installatiewerk en hebben een eigen inspectie-afdeling met speciaal opgeleide medewerkers. Onze kennis en ervaring leiden ertoe dat opdrachtgevers ons weten te vinden voor bijzondere projecten. Dan kun je denken aan het ontwikkelen en toepassen van innovatieve technieken op maat voor de klant zoals domotica, besturingstechnieken en oplossingen die op afstand of voorgeprogrammeerd bedienbaar zijn via smartphone, tablet of pc. We werken uitsluitend met kwaliteitsproducten van gerenommeerde merken en garanderen een lange levensduur van de installaties.”

Van eck pandDuurzaamheid begint bij jezelf
Binnen de dienstverlening van Van Eck past ook het adviseren over mogelijkheden om energie te besparen. Bijvoorbeeld op het gebied van verlichting, zoals LED-verlichting en aanwezigheidsdetectie. Daarin geeft het bedrijf graag zelf het goede voorbeeld. Zo is het als deelnemer van het energieconvenant regio Rivierenland volop bezig met acties om het eigen energiegebruik en de klimaatbelasting terug te dringen. Er wordt hiermee jaarlijks gemiddeld een CO2-reductie gerealiseerd van 13%. “Duurzaamheid begint bij jezelf is ons motto. Die besparing hebben wij bereikt door het plaatsen van zonnepanelen op ons bedrijfspand, energiezuinige verlichting en een lager brandstofverbruik van onze bedrijfswagens. We besparen hiermee jaarlijks zeker 2.500 tot 3.000 euro.”

Vrijheid
Het lidmaatschap van Uw Duurzame Installateur past goed in dit plaatje, al was van Eck al jaren aangesloten voordat Van Heumen eigenaar werd. “Ik dacht dat het weer zo’n inkoopcombinatie was waar je gebonden bent aan bepaalde merken en leveranciers. Dat is echter helemaal niet het geval. Die vrijheid spreekt me erg aan.” Van Heumen is dan ook erg positief over de deelname. “Ik heb geconstateerd dat we elkaar niet bijten als leden, dat we elkaar juist kunnen versterken met kennis uit de branche. Zo wisselen we bijvoorbeeld onze ervaringen uit met software voor onze branche. Ook hebben we goede contacten met producenten en leveranciers waar we als club privileges krijgen. Dit lukt als individueel bedrijf niet zo snel.”

Techneuten leren over marketing
De ondersteuning vanuit Uw Duurzame Installateur op het gebied van marketing en verkoop beoordeelt Van Heumen als het meest waardevol. “Vooral in de crisisjaren hebben we daar veel profijt van gehad. Van oudsher zijn wij techneuten en hoefden we onszelf niet te verkopen. Als we ons hoofd buiten de deur staken, kwam het werk bij wijze van spreken op ons af. Maar de wereld is veranderd. We moeten ons profileren als organisatie en zorgen dat ons personeel over de meest actuele kennis en vaardigheden beschikt. Via Uw Duurzame Installateur hebben we deelgenomen aan interessante cursussen. Ook hebben we in gesprekken goede tips en adviezen gekregen voor marketing en verkoop. Het helpt wanneer iemand van buitenaf een frisse inbreng levert.” Van Eck bracht met klanten een bezoek aan een leverancier om de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onder andere verlichting te zien. Super om dit met klanten te doen.

Kennisuitwisseling met leveranciers
De aangesloten bedrijven wisselen niet alleen onderling kennis uit, regelmatig betrekken zij daar ook de leveranciers bij. Een goede zaak, vindt Van Heumen. “Uw Duurzame Installateur geeft onze branche een positieve uitstraling. We treden nu meer naar buiten als ‘Uw Duurzame Installateur’, klanten waarderen dat.”

whitepaper samenwerken Uw Duurzame Installateur

[av_button label=’Download het Whitepaper over samenwerking’ link=’portfolio,1661′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-30f9t8′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.