Verplichte vrije dagen.. ze zijn helemaal niet verplicht

vakantie dagen

Ook het gevoel dat de komende maanden je personeel meer vrij is dan werkt? Goede vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Pinksteren alle feestdagen staan weer op de agenda.

Maar hoe zit het nou precies? Wat zijn de verplichte vrije dagen? Uw Duurzame Installateur zocht het uit!

 

Goede Vrijdag

Nee, dit is geen verplichte vrije dag. Als ondernemer ben je niet verplicht je bedrijf te sluiten of je werknemers vrij te geven. Als werknemers vrij willen zijn, moeten zij zelf een vrije dag opnemen.

Koningsdag (27 april)

Dit is een officiële vrije dag en zijn de meeste bedrijven dan ook gesloten.

Bevrijdingsdag (5 mei)

Bevrijdingsdag is een officiële nationale feestdag. In veel cao’s is vastgelegd dat een keer in de vijf jaar dit ook een vrije dag is.  In de CAO Metaal en Techniek is dit niet vastgelegd. Als je bedrijf open is en je werknemer wil een vrije dag, is deze voor rekening van de werknemer. Ook kan je besluiten om dicht te gaan op Bevrijdingsdag.

Het kan zijn dat in deze periode je werknemers graag een lang weekend vrij zijn. Zoals met Pasen (Goede Vrijdag) en met Hemelvaart wil men vaak op vrijdag ook vrij zijn. Wees hierop voorbereid en zorg voor een goede planning. Ook kan je er voor kiezen om de dag na Hemelvaart dicht te gaan en deze als verplichte vrije dag aanmerkt voor je werknemers.

 

 

Een werknemer met een berg vrije dagen

Door het aanmerken van een aantal verplichte vrije dagen, zoals Goede Vrijdag, Bevrijdingsdag en de dag na Hemelvaart, heb je ook minder kans dat je werknemers blijven zitten met bergen vrije dagen.

Iedereen kent ze wel, de werknemers met nog 60 vakantiedagen. Ze nemen minimaal vakantie op en blijven maar stapelen.

Hoe zit het eigenlijk met de geldigheid van vakantiedagen?

De wettelijke vakantiedagen vervallen na 1,5 jaar. Deze wettelijk opgebouwde vakantiedagen van 1 jaar vervallen dus op 1 juli van het volgende jaar. Als werkgever moet je natuurlijk wel de mogelijkheid geven deze vakantiedagen op te nemen. Voor bovenwettelijke vakantiedagen (overeengekomen in CAO) geldt een officiële vervaltermijn van 5 jaar.

Het verkopen van vakantiedagen

Voor werknemers die bijvoorbeeld meer inkomen nodig hebben kan je als werkgever een regeling invoeren waarbij werknemers verlofuren kunnen verkopen.

Hoe gaat het in zijn werk?

De werknemer moet hiervoor een officieel verzoek indienen bij de directie en financiële afdeling. Alleen bovenwettelijke vakantiedagen kunnen worden verkocht, dit geldt voor de vrije dagen van het lopende jaar en de vrije dagen van de voorgaande jaren. Het geld wordt aan de werknemer uitbetaald in de maand volgend op de officiële goedkeuring.

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.