Vertel je klant wat hij kan verwachten

Procesmanagement, vertel je klant wat hij kan verwachten, zeker in de drukke tijden

 

Offerteaanvragen blijven binnenkomen, je hebt het ‘lekker’ druk. De planning zit stampvol en zowel nieuwe als huidige klanten blijven bij je aankloppen. Mooie tijden, dit zijn de tijden om geld te verdienen. 

Maar, zijn je klanten wel tevreden, heb je wel genoeg aandacht voor de klanten nu het werk boven je pet uitstijgt? Weten ze wel wat ze van je vragen en wat kunnen ze van jou verwachten? 

 

Neem ze mee in jouw verhaal

Mensen doen zaken met mensen, dat is een bekend gegeven. Je klanten hebben dan ook echt wel respect als je door de drukte niet gisteren maar morgen de offerte voor ze klaar hebt liggen. Dat kan, maar wel alleen als je ze meeneemt in je verhaal. Vertel ze in eerste instantie wanneer ze de offerte kunnen verwachten (ook voor jou een mooie stok achter de deur), vervolgens als dat niet haalbaar is, dan vertel je ze waarom het niet lukt en meteen wanneer ze wel de offerte kunnen verwachten. 

Alles draait om verwachtingen. Als je dit goed blijft peilen, dan is de kans op teleurstellingen minder groot. 

 

Als jij hebt afgesproken om met een vriend samen te gaan sporten, en hij is een half uurtje later, dan vind jij het ook prettig dat je een appje krijgt en niet voor Jan met de korte achternaam op hem staat te wachten. 

Bovenstaande geldt natuurlijk niet alleen voor offertes, maar voor alle afspraken die je met klanten, leveranciers of andere partijen maakt. Alles draait om het managen van verwachtingen. Of het nu gaat om een afgesproken offerte, een werk wat af moet of een betaling die moet worden gedaan. 

 

Geen gaten in de planning

Andersom geldt het ook, je hebt als installateur vast wel gehad dat er een project over de bouwvak getild wordt of verschoven wordt naar het nieuwe jaar. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar het is wel fijn dat je dit zo snel mogelijk weet om een gat in de planning te voorkomen. 

 

Als je de verwachtingen duidelijk maakt, wordt het voor jezelf ook overzichtelijker. Je weet wanneer er wat af moet zijn en kan daar dan ook naartoe werken. Maak voor jezelf een planning en probeer hier niet vanaf te wijken. Zo voorkom je dat het “Nog te doen”-stapeltje hoger wordt en van je bureau valt. 

Als je klant blij is, komt ie terug en vertelt het door. En dat is de beste marketing. 

 

 

 

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.