Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk voor je bedrijf?

Als je bent zoals de meeste ondernemers, wil je dat je website bovenaan de zoekmachine (Google, Bing etc.) resultaten staat. Waarom?

Omdat dat is waar de meerderheid van de bezoekers en potentiële klanten vandaan komt. Niet iedereen in de regio kent je en kan je dus ook niet zomaar vinden. Je wilt toch niet die goede klant mislopen omdat je onzichtbaar bent?

Om dit te bereiken, moet je investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO). SEO is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid en ranking van je website in de zoekmachines.

Wanneer het goed wordt uitgevoerd, kan het resulteren in een aanzienlijke toename van het webverkeer en nieuwe klanten voor je bedrijf.

Voordelen van zoekmachine optimalisatie

Er zijn veel voordelen van SEO, maar hier is de top drie:

  1. SEO helpt je om hoger te scoren in de zoekmachines, wat leidt tot meer verkeer en meer klanten.
  2. SEO helpt je naamsbekendheid en zichtbaarheid online te verbeteren, wat uiteindelijk leidt tot meer klanten en een hogere betrouwbaarheid.
  3. SEO helpt je om concurrerend te blijven in je branche door je te helpen hoger te scoren dan je concurrenten. Helemaal op de werkzaamheden die je graag doet.

Hoe beginnen met zoekmachine optimalisatie?

Er zijn een paar belangrijke dingen die je kunt doen om te beginnen met het optimaliseren van je website voor zoekmachines.

  • Kies de juiste zoekwoorden (woorden die mensen gebruiken om bijvoorbeeld een installateur te vinden) en gebruik ze overal op je site.
  • Zorg ervoor dat je website toegankelijk is voor zowel zoekmachines als gebruikers. Optimaliseer je website voor Google.
  • Houd je website in leven. Schrijf regelmatig iets over een mooi project. Deel nieuws over je werkzaamheden of blog over interessante onderwerpen.
  • Link regelmatig naar je website vanaf andere websites. Als klanten schrijven over de verbouwing. Vraag of ze naar je linken.

Wil jij dat je installatiebedrijf nog beter gevonden wordt in Google? Neem contact met ons op en we maken een plan waarmee jouw installatiebedrijf binnenkort nog veel beter vindbaar is.

 

 

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.